hydrolizat, izolat, koncentrat serwatki, izolaty białka jaja, mleka, soi, kaziena, koncentrat soi- tak w przybliżeniu i z głowy, więc nie zdziwiłbym się gdybym coś przeoczył... no i pszeniczne, ale tego nawet nie biorę pod uwagę Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2006-07-12 22:43:09
Masz za dużo węgli, za mało tłuszczu a ciągle jak głupi się pytasz o odżywkę która w składzie ma kolejne nie potrzebne ci węglowodany, weź chłopaku radę do siebie, żadne odżywki póki co ci nie potrzebne, tylko trochę zdrowego tłuszczu - dorzuć tam jaja, orzechy, jakiś olej czy wiórki i rośnij.
Dokładnie: jaja i ryby są wystarczającym źródłem cennych aminokwasów, ponadto można łączyć produkty zawierające białko roślinne w taki sposób że zapewnią one pełny łańcuch aminokwasów niezbędnych do zbudowania mięśni. Odnośnie co do mięsa to nie polecam, nawet wołowiny. Nie będę tutaj dywagował dlaczego etc. Po prostu jest to kwestia [...]
[...] z pestek z dyni. Pamiętajmy także, że dużą cześć spożytych przez nas tłuszczy stanowią tłuszcze niewidoczne tzn. te które wchodzą w skład takich produktów jak mięsa, ryby, jaja, produkty mleczne. " to tak o tłuszczach, stosunek miedzy nim powinien wynisic 1/1/1 jak chcesz wiecej o tym poczytać to łap: [...]
Wyrzuć tą polędwicę z drugiego posiłku, chleb zwykły zamień na razowiec żytni. Możesz dać jaja/mięso/nabiał. Zwiększ ilość zdrowych łuszczy w diecie j.w.
[...] ciala. Brak zdrowego tluszczu. Dodaj oliwe z oliwek, olej lninay, tran lub omega 3, orzechy wloskie, pestki z dyni, tluste ryby. Slabe urozmaicenie, dodaj ryby, wolowine, jaja, wiecej roznych warzyw do posilkow. Ryz bialy zamien na brazowy i paraboliczny, mozesz dodac tez makaron razowy lub z maki durum. Nie za duzo kalorii obciales jak na [...]
Kazdy rodzaj miesa bedzie dobrym rozwizaniem. Na pewno lepszym niz jedzenie codziennie tego samego w kilku posilkach. Wieprzowina, ryby, owoce morza, nabial, jaja, moze jakies rzadsze rodzaje mies jak cielecina, baranina. Wolowina jest bardzo dobra jakosciowo poniewaz jest delikatna i pewne elementy zawieraja male ilosci tluszczu. Jednak nie sadze [...]
[...] Trodno precyzyjnie stwoerdzic co to jest 200g chleba i 100g sera. Jaki chleb? Baltonowski? Jakis ser -żołwty. Poza tym mało warzyw, zbyt duzo bialka w posiłkach (twaróg + jaja + mleko), i białka ogółem zbyt długa przerwa pomiedzy pobudką (jesli o 8:00 jest wake up), a śniadaniem. Brak informacji na temat obróbki termicznej pokarmów. mam [...]
Zdaje się, że awidyna występuje tylko w białku jaja, więc powinno być one przetworzone termicznie, właśnie z uwagi na awidynę. Natomiast surowe żółtko jest idealnie przyswajalne, ponadto to ono zawiera witaminy i dobroczynne związki jak lecytyna czy cholina. Poprawcie mnie jak się mylę.
[...] bo niby dostane suty jak wentyle i nie będę umiał sobie poradzić z tym problemem. Jutro kupie strzykawka insulinowa i wbije pierwsze 2500 albo po jutrze i kolejne za 3 dni. Trochę jestem wku.... że tak szybko mnie to złapało, mam ochotę czasami uciąć sobie te jaja bo tak jestem wkur.... Zmieniony przez - bladys123 w dniu 2018-05-15 21:24:17
[...] czegos innego nie chce mi sie szukac tego dokladnie, ale w kazdym razie nie jest to dobra mysl... gogotwane najlepsze a co do drugiej czesci: w 100g calego jajka okolo 14g bialka i nie pamietam ile tluszczy w 100 bialka jaja 10 albo 12 g bialka i nuic wiecej w 100g zotlka 16g bialka i iles tam tluszczu sredniej wielkosci jajko wazy 50gram
Ale ty serio pytasz czy sobie jakieś jaja robisz? Jak Ty chcesz cokolwiek w 2 dni zrobić, przytyć czy nabrać mięśni? Czyli jak na redukcji zjesz ponad zapotrzebowanie to NABIERZESZ TŁUSZCZU a na masie jedząc ponad zapotrzebowanie NABIERZESZ MIĘŚNI? Dobra, to inaczej - miałeś kiedyś grypę jelitową? Jak robiłeś kupę kilka razy dziennie i wynicowało [...]